COVID-19 og Vaccination

COVID-19

Hvornår du skal testes
Vi anbefaler, at du bliver testet med en PCR-test, hvis du har symptomer på COVID-19, eller hvis du er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus. I andre situationer kan det være en god idé at blive testet med en hurtigtest.

Hvis du får symptomer på COVID-19
Hvis du får symptomer på COVID-19, skal du gå i selvisolation, så du undgår at smitte andre, og du skal sørge for at blive testet med en PCR-test hurtigst muligt. Dette gælder også, hvis du er færdigvaccineret.

Selvisolation og isolationsophold
Hvis du er smittet med ny coronavirus eller er i risiko for at være smittet, skal du gå i selvisolation. Det betyder også, at du skal holde afstand til de personer, du bor sammen med. Har du ikke mulighed for det, kan du kontakte din kommune, som kan vurdere, om du kan få tilbudt et frivilligt isolationsophold uden for hjemmet.

At du skal gå i selvisolation betyder:

-At du skal blive hjemme og lade være med at mødes med personer, som du ikke bor sammen med.
-At du skal undgå tæt kontakt med personer, du bor sammen med.
-At du skal være særligt opmærksom på god hygiejne og rengøring.


Vaccination mod COVID-19

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination, fordi den giver en høj beskyttelse mod at blive smittet og syg af COVID-19. Jo flere der bliver vaccineret, jo bedre kontrol får vi med epidemien. Det er gratis at blive vaccineret, og det er frivilligt, om du vil tage imod tilbuddet.

Fra den 26. november 2021 anbefalet Sundhedsstyrelsen vaccination af 5-11 årige, efter vaccinen fra Pfizer-BioNTech blev godkendt til børn fra 5-11 år af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Alle borgere i Danmark, der fylder 12 i år eller som er ældre bliver i løbet af 2021 tilbudt at blive vaccineret mod COVID-19. Du får besked i e-Boks, når det er din tur. Modtager du ikke digital post, vil du få beskeden som almindeligt brev. Hvis du er under 15 år, modtager dine forældre din invitation.